Tom Morello, Serj Tankian, Idles, Nova Twins και πολλοί ακόμη στο tribute album των Gang Of Four!

Με ένα αδιανόητο line-up συμμετοχών ετοιμάζεται το tribute album των Gang Of Four, τους οποίους είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε στο τελευταίο Street Mode Festival (2019), λίγο πριν τον ξαφνικό θάνατο του Andy Gill, lead guitarist της θρυλικής βρετανικής μπάντας.

Του Γιάννη Ευσταθίου

Tο πρώτο single “Natural’s Not In It”, το οποίο κυκλοφόρησε αρχές του 2021, με την συνεργασία του Tom Μorello των Rage Against The Machine με τον Serj Tankian των System Of A Down, έδειξε ότι κάτι σπουδαίο πρόκειται να συμβεί. Το δεύτερο single “Where The Nightingale Sings (Redux)”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Φεβρουαρίου, ήρθε για να το επιβεβαιώσει!

Στο “Where The Nightingale Sings” ακούμε μία απίστευτη συνεργασία, αυτή του 3D (street artist / ιδρυτικό μέλος των Massive Attack) με τo next-big-thing δίδυμο Nova Twins, τις οποίες απολαύσαμε επίσης στο Street Mode Festival του 2019. Με ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα από κορυφαίους καλλιτέχνες στα δύο πρώτα singles του επερχόμενου album, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την συνέχεια…

…η οποία ήρθε από τις Warpaint και την ιδιαίτερη διασκευή τους στο κομμάτι “Paralysed” τον Μάρτιο που μας πέρασε. Η τετραμελής μπάντα από την Καλιφόρνια με τον μυστικιστικό χαρακτήρα έδωσε μία νέα πνοή στο τραγούδι, το οποίο αξίζει να ακούσετε άλλα και να δείτε, μιας και το “Paralysed” είναι το πρώτο κομμάτι της συλλογής που έγινε βιντεοκλίπ. Δείτε το εδώ.

Το πιο πρόσφατο single από αυτό το φανταστικό tribute album κυκλοφόρησε στις 29 Μαΐου από τους Idles, ένα συγκρότημα που έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στην χώρα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το κομμάτι “Damaged Goods” που δόθηκε για διασκευή στα “ατίθασα νιάτα” από το Briston της Αγγλίας ήταν το πρώτο single των Gang of Four, το οποίο κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 1978 από την ανεξάρτητη δισκογραφική Fast Products.

Οι Gang Of Four στο CU Stage του Street Mode Festival 2019

Είτε πρόκειται για “ιερά τέρατα” όπως ο Serj Tankian είτε για rockstars του σήμερα όπως οι Nova Twins, δημιουργοί της παγκόσμιας rock σκηνής αποτίουν τον ύστατο φόρο τιμής στον Andy Gill, μία κίνηση που συμβολίζει την τεράστια επίδραση των Gang Of Four στην σύγχρονη rock μουσική.

Οι Nova Twins στο CU Stage του Street Mode Festival 2019

Τι άλλο να περιμένουμε;
Η tracklist με όλα τα κομμάτια του άλμπουμ έχει ήδη διαρρεύσει, οπότε μπορούμε πλέον να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε μέσα στην χρονιά!

The Problem of Leisure Tracklist

Vinyl One, Side A
1. IDLES – “Damaged Goods” (UK)
2. Tom Morello & Serj Tankian – “Natural’s Not in It” (USA)
3. Helmet – “In the Ditch” (USA)
4. 3D (Robert Del Naja of Massive Attack) x Gang of Four feat. Nova Twins – “Where the Nightingale Sings” (UK)
5. Hotei – “To Hell With Poverty” (Japan)

Vinyl One, Side B
1. Gary Numan – “Love Like Anthrax” (UK)
2. Gail Ann Dorsey – “We Live as We Dream, Alone” (USA)
3. Herbert Grönemeyer feat. Alex Silva – “I Love a Man in a Uniform” (Germany)
4. LoneLady – “Not Great Men” (UK)
5. JJ Sterry – “5.45” (UK)

Vinyl Two, Side C
1. La Roux – “Damaged Goods” (UK)
2. Everything Everything – “Natural’s Not in It” (UK)
3. Dado Villa-Lobos – “Return the Gift” (Brazil)
4. The Dandy Warhols – “What We All Want” (USA)
5. Warpaint – “Paralysed” (USA)

Vinyl Two, Side D
1. Flea & John Frusciante – “Not Great Men” (USA)
2. The Sounds – “I Love a Man in a Uniform” (Sweden)
3. Hardcore Raver in Tears – “Last Mile” (Mandarin cover of “Broken Talk”) (China)
4. Killing Joke x Gang of Four – “Forever Starts Now (Killing Joke Dub)” (UK)
5. Sekar Melati – “Not Great Men (live version)” (Japan)