Οι σκηνές των festival γίνονται σκηνές για τα νοσοκομεία

Κατασκευαστικές εταιρείες που αυτόν τον καιρό θα έστηναν σκηνές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως, στήνουν σκηνές περίθαλψης ασθενών.

Του Jacek Maniakowski

Όπως είναι γνωστό η διοργάνωση ενός festival δεν είναι καθόλου εύκολο εγχείρημα. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός επαγγελματιών που συμβάλλουν στο στήσιμο και επαγγέλματα που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, αλλά είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενός festival. Τα θεμέλια άλλωστε δύσκολα φαίνονται σε ένα οίκημα, είναι όμως αυτά που το κρατάνε όρθιο.

Η περίοδος αυτή είναι δύσκολη για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων που έχουν επενδύσει σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διοργάνωση festival. Στον χώρο αυτό έχουν έρθει τα πάνω κάτω καθώς όλες οι live εμφανίσεις, αλλά και τα festival που ήταν προγραμματισμένα γι αυτό το διάστημα, έχουν αναβληθεί ή έχουν ακυρωθεί. Αυτό όμως δεν σταμάτησε εταιρείες και καλλιτέχνες να βοηθήσουν σε αυτή τη μάχη με τον αόρατο εχθρό, είτε προμηθεύοντας τα νοσοκομεία με εξοπλισμό και φαγητό, είτε στηρίζοντας άτομα που έχασαν τη δουλειά τους αυτή την περίοδο.


Ryan Choura, Choura Events

Οι εταιρείες διοργάνωσης των μεγαλύτερων μουσικών festival παγκοσμίως αποφάσισαν να φτιάξουν τεράστια αντίσκηνα για τις ανάγκες των νοσοκομείων. Όπως αναφέρουν οι “Los Angeles Times”, οι εταιρείες “Choura Events” και “Gallagher Staging”, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνες για τη διοργάνωση του “Coachella Valley Music and Arts Festival”, παραχώρησαν τεράστιες σκηνές για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων. Τη σημαντικότητα αυτής της κίνησης μπορεί να την αντιληφθεί κανείς αν σκεφτεί τον αριθμό των ασθενών. Η εταιρεία “Upstaging”, η οποία έχει δημιουργήσει σκηνές για live εμφανίσεις των Pearl Jam, Roger Waters και Billie Eilish, ασχολήθηκε με τη δημιουργία μασκών προσώπου, ενώ παράλληλα συνέβαλλε στον εξοπλισμό δωματίων των νοσοκομείων.

Όλα αυτά είναι μια απόδειξη ότι οι διοργανωτές μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια, όταν υπάρχει ανάγκη, με την ίδια επιτυχία που διοργανώνουν τα μεγάλα μουσικά festival τους.