R.I.P. Andy Gill (Gang of Four)

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Andy Gill, τραγουδιστής των Gang of Four, σύμφωνα με ανάρτηση των εναπομεινάντων μελών του ιστορικού συγκροτήματος.

Μέχρι και τις τελευταίες του ώρες ο Andy συνέχιζε να ακούει τις μίξεις από τις τελευταίες ηχογραφήσεις της μπάντας, ενώ προετοιμαζόταν για το επόμενο τουρ.

Όσοι είχαμε την τύχη να τον απολαύσουμε στο Street Mode Festival τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε θα θυμόμαστε την εκρηκτική του παρουσία επάνω στην σκηνή.

Για όσους δεν γνωρίζουν τους Gang of Four, η γνωστή βρετανική post punk μπάντα ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και επηρέασε αμέτρητους μεταγενέστερους καλλιτέχνες. Ρωτήστε τον Flea των Red Hot Chili Peppers, ψάξτε γιατί ο Kurt Cobain δήλωσε ότι τους είχε «κλέψει» στις αρχές των Nirvana, και καταλάβετε από μια ακρόαση ότι επηρέασαν μέχρι και τις Τρύπες!

Το “Entertainment” του 1979 έχει γραφτεί στην ιστορία ως ένα από τα σημαντικότερα albums όλων των εποχών αλλά οι Gang Of Four δεν σταμάτησαν εκεί. Με hits όπως τα “Damaged Goods”, “Love Like Anthrax”, “I Love A Man In A Uniform” αλλά και μια πλούσια δισκογραφία η οποία φτάνει μέχρι το φετινό “Happy Now” οι Gang οf Four αποτελούν ένα συγκρότημα που οι σημερινοί μουσικόφιλοι οφείλουν στον εαυτό τους να γνωρίσουν.

Δείτε την επίσημη ανάρτηση του συγκροτήματος εδώ.