44 δευτερόλεπτα χημικής ένωσης από τους Dwarves

Oι Dwarves κρατάνε ψηλά την σημαία της punk και μας διαφωτίζουν μέσα από 44 δευτερόλεπτα τρέλας!

Από την εκπομπή “Song Stories” στον 1055 Rock | Του Jacek Henryk Maniakowski

Οι άνθρωποι είναι σαν τα χημικά στοιχεία. Όπως λέει και η γνωστή έκφραση, «κάποιοι έχουν χημεία μεταξύ τους», εννοώντας το πάντα με μια θετική σύμπνοια. Ωστόσο, οι χημικές σχέσεις δεν είναι πάντα δημιουργικές. Πολλές φορές είναι καταστροφικές, αν όχι για τους ίδιους, σίγουρα για το περιβάλλον γύρω από αυτούς. Όταν αυτό συμβαίνει σε μια punk μπάντα, που εφαρμόζει πλήρως τον τρόπο ζωής αυτής της υποκουλτούρας, τότε κινδυνεύει όλο το σύμπαν! Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην φιλία ανάμεσα στον Πάτρικ τον Αστερία και τον Μπομπ Σφουγκαράκη Τετραγωνοπαντελονή.

Οι punk rockers Dwarves από το Chicago, από τα μέσα των 80s, κρατάνε ψηλά την σημαία της ιδεολογίας της punk. Όχι μόνο μουσικά, μιας που τα μόνα τους φλερτ είναι με hardcore punk και garage punk, αλλά και στην καθολική νοοτροπία της. Στο 14ο άλμπουμ τους, το “Take Back The Night”, κάνουν μνεία στα δύο μέλη τους, τα οποία είναι ταιριαστά σαν τους ήρωες του Stephen Hillenburg που αναφέρουμε πιο πάνω. Το “Everything and Moore” διάρκειας σαράντα τεσσάρων δευτερολέπτων μιλάει για τον Rex Everything (μπασίστα Nick Oliveri) και τον Vadge Moore (ντράμερ και ιδρυτικό μέλος Tim Madison), ο οποίος μεταξύ των άλλων, είναι πλέον συγγραφέας και ηθοποιός. Όπως αναφέρει γι’ αυτούς ο frontman της μπάντας Blag Dahlia, σε μια συνέντευξή του στον Ricky Frankel του New Noise magazine, ήταν πολύ ιδιαίτερο ντουέτο. «Τα πράγματα που μπορούσαν να κάνουν μαζί δήλωναν μια πολύ extreme συμπεριφορά. Θα μπορούσαν να κάνουν ακραία πράγματα». Φυσικά ο τραγουδιστής δεν γίνεται συγκεκριμένος στα «ακραία αυτά πράγματα», ο καθένας θα μπορούσε όμως να φανταστεί από μόνος του…

Το παράξενο σε αυτό το τραγούδι είναι πως δεν έγραψε τους στίχους και ούτε καν την μουσική ο Blag Dahlia, αλλά ο γνωστός session drummer Josh Freese, ο οποίος έπαιζε με τους Guns N‘ Roses (1997 – 2000), με τους A Perfect Circle (1999 – 2012), με τους Nine Inch Nails, ακόμα και με τον Sting. Όπως αναφέρει ο frontman στην ίδια συνέντευξη, είναι πολύ αστείο το γεγονός ότι ένας μουσικός αυτού του μεγέθους ασχολήθηκε με τους Dwarves. Ουσιαστικά ο Josh Freese είναι και ήταν για πολλά χρόνια φίλος του τραγουδιστή και είχε συμμετάσχει στο άλμπουμ τους “The Dwarves Must Die”.

Στο “Everything and Moore” ήταν καθορισμένο να υπάρχει σόλο στη μέση του κομματιού, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Την λύση όμως βρήκε τελικά ο Blag Dahlia, ο οποίος πήρε τηλέφωνο το παλιό του ντράμερ και ήρωα του τραγουδιού και του ζήτησε να γράψει μερικά «σατανικά» βουντού. Μιας που ο Vadge Moore είναι μέλος της Σαντερία της Αϊτής, δεν του ήταν καθόλου δύσκολο να συμπληρώσει μερικές λεπτομέρειες. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, καθώς διάβασε και κάποιο απόσπασμα από μια διατριβή για την εν λόγω θρησκεία. Αυτό το τηλεφώνημα μπήκε στην θέση του σόλο.

Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να κατανοήσει κάποιος ότι οι Dwarves είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό ενάντια στην σοβαροφάνεια. Η τρέλα τους, αποτυπωμένη σε 44 δευτερόλεπτα, μπορεί να διαφωτίσει τον καθένα για τους τρόπους που οι ίδιοι γράφουν μουσική.